کرنل یا هستهی لینوکس چیست؟
در این مقاله قصد داریم کرنل یا هستهی لینوکس را به شما معرفی کنیم، ویژگیهای آن را بررسی کرده و کاربردهای آن را ذکر کنیم. با ما همراه باشید. در نظر داشته باشید امروزه بسیاری از سرور ها از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند، پس اگر شما به لینوکس علاقه مند هستید بهتر است تا این مقاله را بصورت کامل مطالعه کنید. هاست لینوکس و سرور لینوکس، دو مورد از مهم ترین و پر بازده ترین ابزار هایی هستند که برنامه نویسان و مدیران وبسایت از آنها استفاده می کنند . جدا از اطلاعات فنی و مشخصات این سیستم عامل بهتر است تا با قیمت هاست در این مورد آشنا شوید و بدانید بهترین و پر بازده ترین سرویس میزبانی چه سیستم عاملی داشته
کرنل یا هستهی لینوکس چیست؟
کرنل لینوکس، نوعی هستهی سیستم عامل است که به علت متن باز بودن در سالهای اخیر به وسیلهی توسعه دهندگان زیادی در تمام دنیا بسیار توسعه یافته است. کرنل لینوکس همان طور که گفته شد، هستهای آزاد، متن باز، ماژولار، شبه یونیکس و قابل برنامهریزی و تنظیم است.
لینوس توروالدز در ۱۹۹۱ کرنل لینوکس را برای سیستم شخصی خود برنامهریزی کرد ولی با گذشت زمان توسط برنامه نویسان زیادی مشخصات آن تغییر کرد و گسترش یافت.
به طور کلی احتمال میرود که تعداد نفرات توسعه دهندهی کرنل لینوکس امروزه به حدود شش هزار عضو میرسد که تقریبا هزار و پانصد تا از این توسعه دهندگان به طور میانگین متعلق به دویست الی دویست و پنجاه شرکت هستند و برای آنها فعالیت میکنند. به طور کلی در بین سیستمعاملهای مختلفی که در بازار وجود دارد بعد از کرنل لینوکس، اینتل با سیزده ممیز یک درصد، رِد هَت با هفت ممیز دو درصد، لینارو با پنج ممیز شش درصد، آیامبی با چهار ممیز یک درصد، ناتینگ با هشت ممیز دو درصد، بیشترین مشارکتکنندگان را دارند البته لازم به ذکر است که چهار ممیز یک درصد از این مشارکتکنندگان نیز به گروههای دیگر تعلق دارد.
کاربردهای کرنل یا هستهی لینوکس
لینوکس به علت توسعههای زیاد و کاربردهای فراوان آن به ویژه در تلفنهای همراه (به علت وجود سیستم عامل اندروید که بر اساس لینوکس است)، سرورهای مجازی، ابر کامپیوترها و تعداد زیادی از میان افزارها با مجوزهای غیر آزاد به عنوان یکی از پرکاربردترین هستههای سیستم عامل در جهان شناخته میشود.
به طور کلی سیستمهای زیادی از جمله تلفنهای همراه (همان طور که گفتیم اندروید براساس کرنل لینوکس ساخته شده است)، pcها، سیستمهای محاسباتی و توکار، سرورها و ابر کامپیوترها مجهز به کرنل لینولکس هستند.
اینستاگرام و آپارات ما را دنبال کنید.
ویژگیهای کرنل یا هستهی لینوکس
کرنل لینوکس از ISAهای بسیار پیشرفتهای استفاده میکند که باعث میشود امکان انتقال و حمل آن مانند باقی کرنلها ساده نباشد.
در ابتدا، کرنل لینوکس با سرعت بسیار بالایی به عنوان کرنل سیستم عامل گنو انتخاب شد. کرنل لینوکس به صورت یک نرم افزار آزاد و متن باز به وجود آمد و به عنوان یکی از محصولات فرعی جنگ یونیکسها استفاده گردید. پس از آن سیستمعاملهای متعددی براساس آن به وجود آمد که به آنها لینوکس نیز میگویند. (البته لازم به ذکر است که از کلمهی لینوکس در واقع فقط به معنای کرنل به طور رسمی استفاده میشود)
اخبار توسعهی هر روزهی لینوکس در لیست پستی هسته لینوکس یا همان LKML منتشر میشود. این توسعهها و تغییرات با سیستم کنترل git، رسیدگی میشوند. مجوز کلی که لینوکس و توسعههایش از آن پیروی میکنند، مجوز عمومی همگانی گنو نسخه 2 (GPLv2) است ولی توسعههایی نیز وجود دارد که تحت مجوزهای دیگر و معافیت موقت UAPI انجام میگیرند.
کرنل لینوکس با زبان برنامهنویسی C به نگارش در آمده